آقطی سیاه (بلک الدربری)
میوه بلکبری که به نام توت سیاه نیز شناخته میشود، یک میوه کوچک و تیره رنگ است که روی بوتههای گسترده رشد میکند. هر توت از دانههای ریز قطرهای شکل تشکیل شده و دارای بافت نرم، آبدار و طعمی شیرین با کمی ترشی است. اندازه آن معمولاً بین ۲.۵ تا ۴ سانتیمتر طول و ۱ تا ۲.۵ سانتیمتر عرض است. توتها در ابتدا سفید یا سبز هستند و با رسیدن کامل، ابتدا قرمز و سپس سیاه میشوند.شاهتوت، با نام علمی Rubus fruticosus، از خانواده گلسرخها (Rosaceae) است. این توتهای خوشمزه بومی اروپا هستند، اما امروزه در بخشهای مختلف جهان نیز رشد میکنند. واژه "blackberry" از کلمه قدیمی انگلیسی bræmbel به معنی «بوته خاردار» گرفته شده است.در این مقاله سیتی استور، به بررسی دقیق خواص و کاربردهای این گیاه شگفتانگیز میپردازیم و اطلاعات مفیدی در خصوص خرید بلک الدربری بکوول چیست ؟ مزایا وعوارض آن در فروشگاه سیتی استور ارائه میدهیم.
بلکبری منبع خوبی از ویتامینهای A، C و K است که به سلامت پوست، چشم، تقویت سیستم ایمنی، تولید کلاژن و لخته شدن خون کمک میکنند. این میوه همچنین حاوی فیبر و منگنز بوده و میتواند سطح کلسترول و قند خون را کنترل کند، سلامت استخوانها را بهبود دهد و عملکرد متابولیسم بدن را تقویت کند.
رنگ بنفش تیره بلکبری به دلیل وجود آنتوسیانینها است که آنتیاکسیدان قوی بوده و ممکن است به بهبود حافظه و عملکرد شناختی کمک کند. عصاره توت سیاه همچنین خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی دارد و میتواند از سلامت دندان و لثه محافظت کند.
بلکبری را میتوان به شکل تازه، پخته، تخمیر شده یا به صورت مربا، ژله و کمپوت مصرف کرد. همچنین میتوان آن را در سالاد میوه، اسموتی، پای، کیک، مافین و سسهای غذایی استفاده کرد. این میوه تا سه روز در یخچال و تا نه ماه در فریزر قابل نگهداری است.
فصل برداشت طبیعی بلکبری تابستان و اوایل پاییز است، اما در گلخانهها میتوان آن را در تمام طول سال پرورش داد.
مصرف بلکبری به بیش از ۲۵۰۰ سال پیش بازمیگردد و در آسیا، اروپا و آمریکا به صورت وحشی رشد میکرده است. این میوه از قدیمالایام برای تهیه مربا و ژله استفاده میشده و در بسیاری از فرهنگها دارای ارزش غذایی و حتی معنوی بوده است.
در یونان باستان برای درمان نقرس و گلودرد استفاده میشد.
رومیها از برگهای آن برای درمان اسهال و زخمها بهره میبردند.
در فرهنگ سلتی، خار بوته بلکبری برای درمان سیاه سرفه کودکان ارزشمند بوده است.
بیشتر بخوانید : کپسول سیاه دانه برای چیست؟
عصاره الدربری آلی از میوه درخت Sambucus nigra استخراج میشود و دارای آنتوسیانینها و فلاونوئیدها است. این عصاره:
مکمل بلک الدربری 3000 میلیگرم از برند Horbaach، یک مکمل غذایی قوی و موثر است که با هدف حمایت از سلامت عمومی بدن و تقویت سیستم ایمنی طراحی شده است. این مکمل گیاهی حاوی عصارهای غنی از توتهای سیاه الدر بری است که به عنوان یکی از گیاهان دارویی معتبر در طب سنتی شناخته میشود. هر کپسول این مکمل گیاهی معادل 3000 میلیگرم بلک الدر بری خالص را در خود جای داده است و به صورت کپسولهای سریعالاثر ارائه میشود.مکمل بلک الدر بری هورباچ Black Elderberry Horbaach با فرمولاسیون حرفهای خود، به شما این امکان را میدهد که از خواص بینظیر این توت سیاه بهرهمند شوید.عصاره الدربری به صورت پودر، قرص و شربت در صنایع غذایی، دارویی و مکملهای غذایی کاربرد دارد.
انگور کولی سیاه برای پشتیبانی از سیستم ایمنی بسیار مؤثر است و میتواند:
به صورت روزانه برای سلامت عمومی مصرف شود
به صورت فصلی (پاییز و زمستان) استفاده شود
در اولین نشانههای تهدید سیستم ایمنی به صورت فوری مصرف شود
آنتوسیانینهای موجود در انگور کولی سیاه به عنوان جذبکننده رادیکالهای آزاد عمل میکنند و از سلولها در برابر آسیب محافظت میکنند. مصرف مداوم میتواند اثرات محافظتی تجمعی داشته باشد.
میتوان هر روز انگور کولی سیاه را مصرف کرد تا بدن برای مقابله با چالشهای ایمنی آماده باشد. همچنین میتوان آن را در اولین نشانه تهدید سیستم ایمنی مصرف کرد و ادامه داد.
طریقه مصرف میوه بلک بری بلک بری را میتوان به شکل تازه، پخته، تخمیر شده یا در مربا، ژله و کمپوت مصرف کرد. توت سیاه تازه را میتوان به تنهایی یا در سالاد میوه، پارفیت ماست، سالاد سبز، کوکتل، اسموتی و ترایفل میوهای استفاده کرد.این میوه را میتوان در پای، کباب، تارت، کیک و مافین پخت. توت سیاه را میتوان به صورت پوره درآورد و به عنوان سس برای غذاهایی مانند بوقلمون، مرغ و پوره سیب زمینی استفاده کرد.
میوه بلکبری با سبزیجات سالادی، توت فرنگی، بلوبری، تمشک، انجیر، انگور، کیوی، پرتقال، هلو، آجیل، دانه، گرانولا، شکلات، نعناع، سرکه بالزامیک کهنه، پنیر فتا و خامه زده شده ترکیب خوبی دارد.
گیاه ریشه طلایی چیست : خرید قرص رودیولاروزا اصل
مشاهدهکودکان بالای ۲ سال میتوانند از انگور کولی سود ببرند. شکلهای مورد علاقه کودکان شامل شربت و پاستیل (گامی) است. توجه به نوع شیرینکننده مهم است؛ محصولات New Chapter با عسل یا میوه طبیعی شیرین شدهاند و فاقد شکر سفید و شربت ذرت هستند.
تازه و آبدار: سادهترین روش لذت بردن از شاهتوت، خوردن آن تازه است، مستقیم از بوته یا سوپرمارکت.
اسموتیها: ترکیب با ماست، موز و عسل برای یک نوشیدنی خوشطعم و مغذی.
دسرها: پای، تارت و کرامبل که طعم شیرین و ترش شاهتوت را تکمیل میکنند.
مربا و کنسرو: مناسب برای صبحانه یا اضافه کردن به بشقاب پنیر.
شاهتوتها بهطور فنی توت نیستند، بلکه میوههای تجمعی (aggregate fruits) هستند که از دانههای کوچک تشکیل شدهاند.
یونانیان باستان باور داشتند شاهتوت میتواند انواع بیماریها مانند نقرس و عفونتها را درمان کند.
شاهتوت در طب سنتی برای تسکین گلودرد و کاهش التهاب استفاده میشد.
گیاه شاهتوت دارای خار است، بنابراین چیدن آن کمی ماجراجویانه است.
بلکبری و الدبری سیاه دو میوه کاملاً مجزا و از خانوادههای متفاوتی هستند. بلکبری از خانواده تمشک است و بر روی بوتههای خاردار میروید. میوه آن از دانههای کوچک مجتمع تشکیل شده که به صورت خام، شیرین و خوشمزه است و در مربا و دسرها استفاده میشود. در مقابل، الدبری سیاه بر روی درختچههایی بدون خار رشد میکند و میوههای ریز آن به صورت خوشهای ظاهر میشوند. این میوه به صورت خام طعم بسیار ترش و گسی دارد و معمولاً خام خورده نمیشود. الدبری سیاه بیشتر برای تهیه شربت، مکملهای غذایی و دارویی به کار میرود زیرا سرشار از ترکیبات تقویتکننده سیستم ایمنی است. یک تفاوت مهم این است که الدبری سیاه باید حتماً پخته شود زیرا برگ، دانه و میوه خام آن میتواند سمی باشد. در نتیجه، این دو میوه از نظر ظاهر، طعم، کاربرد و نحوه مصرف با هم تفاوتهای اساسی دارند.